Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   In 2011, vom fi peste…

In 2011, vom fi peste sapte miliarde

2011, Anul Iepurelui, inceput sub semnul pesimismului si crizei, va fi un an important si care va marca multe puncte de cotitura in intreaga lume. Populatia lumii va ajunge si probabil depasi pragul de sapte miliarde de oameni, noteaza The Mirror.
America – si lumea – vor comemora zece ani de la atacurile teroriste de la 11 septembrie.

1,3 miliarde de chinezi sarbatoresc cu bucurie Anul Iepurelui, iar printul William al Marii Britanii se va casatori cu aleasa sa in luna aprilie.

Presedintele american Barack Obama va implini 50 de ani in luna august.

Realizatoarea Tv Oprah Winfrey va renunta la faimosul sau show televizat. Vom fi miscati mai putin de rasfatatii din lumea celebritatii, si mai mult de eroismul oamenilor obisnuiti, care ne aminteste ca oamenii sunt capabili de lucruri extraordinare.

Cel mai probabil vor fi dezastre naturale pe care deocamdata nu ni le putem imagina, dar care vor misca mentalul colectiv.

Tehnologia care odata parea extraordinara va deveni din ce in ce mai obisnuita – calculatorul de acasa va deveni la fel de raspandit ca prajitorul de paine.
Reteaua de socializare Twitter implineste cinci ani in 2011. Wikipedia implineste zece ani.

Navetele spatiale americane vor pleca in misiunea lor finala.

In aproape toate tarile din emisfera occidentala se vor desfasura masuri de reducere a deficitului, conducand la ciocniri intre sindicatele care isi protejeaza membrii si politicienii care protejeaza bugetul. Intrebarea care va trebui sa-si gaseasca un raspuns in 2011 este daca nu cumva taierile prea drastice si prea adanci de buget vor anihila revenirea economica.

In 2011, tarile din lumea dezvoltata se vor lupta cu somajul, cresterea prea mica si masurile de asuteritate. Tari precum America si Marea Britanie vor realiza ca bunastarea economica va veni dinspre superputeri precum China si India.

Ceaa ce pietele emergente precum China, India si Brazilia vor avea in plus fata de Occident este ca nu se asteapta, la fel ca si vesticii, ca viata sa fie corecta.

Si cu toate acestea, vom trece si peste 2011. Va fi un an greu, si la sfarsitul sau vom fi bucurosi cel putin pentru faptul ca suntem in viata. La Multi Ani!
ziare.com